Beltéri üvegfal nyílászáró beépítése

Beltéri üvegajtók, üvegfalak és mozgatható üvegfalak keret nélkül. Leírás és specifikációk a képgaléria után olvashatók.

Üvegajtóink a pontos felméréstől számítva 1-2 hét alatt készülnek el maximális biztonságot nyújtanak – akár keret nélküli üvegajtóink is – az alkalmazott biztonságtechnikai eljárásoknak köszönhetően.
Ma már gyakorlatilag minden irodában és irodaházban elvárás az üvegfelületek és üvegfalak széles körül beépítése. Ezek ugyanis praktikusak, elegánsak és magas komfortérzetet nyújtanak. Egyre gyakoribb, hogy az irodák gipszkarton falait modern üvegszerkezetekre cserélik. Ezek jelentős része ugyanis mozgatható, és ezáltal nagyobb tárgyalók kialakítását teszik lehetővé. Vagy épp ellenkezőleg: szeparálható tereket hoznak létre.
A mozgatható üvegajtók és üvegfalak többféle beépítési módszerrel készülnek. A függönyfalból párhuzamosan kitolható ablak MC-PW („Parallel Window” rendszer)

Tulajdonságai:

A látható tokszélesség csak 49 mm.
Az ajtószárny rejtett szárnyként is beépíthető
Maximális üvegezési vastagság 44 mm., mely 3 rétegű üvegből készül
Az üvegezés kívülről történik, üvegszorító lécekkel, melyeket bepattintást követően a szárny külső kamrájához csavarozunk
Az ajtókban 3 tömítési réteg található:
hőátbocsájtási tényező Uf ~hullámvonal 1.7 W/m2K kiegészítő tömítés és háromrétegű üvegezés alkalmazása esetén
A szárny kitolását speciális ollópánt teszi lehetővé. A pántok elhelyezése és darabszáma a szárny méretétől, és az üveg súlyától függ. Az ollópánt lehetővé teszi körbefutó vasalat alkalmazását, amely jelentősen javítja a légzárást.
Az ablak két, átellenben elhelyezett kézi működtetésű kilinccsel,a vagy speciális elektromos készülékkel nyitható.
Az ablak optimális szellőztetést biztosít, mindkét irányban. A levegő keringése sokkal jobb, mint a hagyományos ablakoké.
Az MC-PW ablak elkészíthető ún. „Top Hang” változatban is, mely csak alul kitolható.

A párhuzamosan kitolható megoldásnak köszönhetően az alumínium-üveg függönyfal egységes megjelenése nyitott ablakok esetében is megőrizhető. A homlokzatból kitolt ablakok pedig esztétikus látványt nyújtanak.